Nieuws

Eindejaarspremie en syndicale premies niet vergeten?

Werk je in de muziek- of theatersector? Je hebt recht op een eindejaarspremie als je een contract van minstens 4 maanden hebt, eveneens als je minstens 65 dagen via interim werkte. Ben je lid bij ons? Dan krijg je voor 2017 een premie van 65 euro, waarmee we uw lidgeld deels terugbetalen. Hopla! De ingediende attesten worden momenteel verwerkt.

Lees meer
Pensioenen: de strijd moet verder gaan

De nationale betoging mobiliseerde op korte tijd heel wat mensen. En hopla, de regering is het na één betoging intern al oneens over de uitwerking van haar eigen pensioentombola. Meer actie is dus nodig. Als er iemand fake news verkoopt, is het ons rechts beleid wel.

Lees meer
Mars voor onze pensioenen, 19 december, Brussel

Vakbonden en middenveld protesteren tegen het pensioen met punten. Sinds de Lissabon strategie van de Europese Commissie is er een zware afbraak van het recht op pensioen in heel Europa. In zowat alle landen worden werknemers verplicht om langer te werken. Tegelijkertijd worden de wettelijke pensioenen afgebroken. De Europese Commissie voorspelt dat het gemiddeld pensioen in verhouding tot het gemiddeld loon zal dalen met 20 procent binnen de EU. Het puntensysteem is een manier om iedereen automatisch nog langer te doen werken voor minder pensioen. Men verschuift de schulden van de vorige en de toekomstige crisissen naar de gepensioneerden. Van sociale zekerheid gaan we naar sociale onzekerheid.

Lees meer
Praten mag, aankomen niet - 19 december - Vooruit

Rekto:verso organiseert een open salon over cultuur en seksisme, op 19 december in de Balzaal in de Vooruit in Gent. Er zijn geen sprekers, behalve al wie komt. Er is geen programma, behalve de vragen die jij bij inschrijving zelf op tafel legt. Voor de pauze praten ‘women only’ en ‘men only’ elk aan hun kant van de zaal, na de pauze zijn er gemengde tafels. Inschrijven kan alleen met iemand van de andere sekse.

Lees meer
Video van de boekvoorstelling, Ludo De Witte

Op 16 oktober organiseerde ACOD Cultuur samen met andere partners een boekvoorstelling in Nest in Gent over het nieuwe boek van Ludo De Witte: 'als de laatste boom geveld is, eten we ons geld wel op.' Aansluitend volgde een debat met de auteur, Natalie Eggermont, voorzitster van Climate Express, en Dries Goedertier adviseur van de studiedienst van ACOD.

Lees meer