Nieuws

Kunst en arbeid. Interview met Stijn Van Dorpe

In de inkomhal van het Brusselse ACOD-gebouw stond een tijdje terug een kunstwerk tentoon: ‘Het contract’ van beeldend kunstenaar Stijn Van Dorpe. Hij maakte een reflectie over de economische kant van zijn praktijk, meer bepaald over de arbeidsrelatie tussen de kunstenaar, ambachtslui, en de galeriehouder. Die expo was een gelegenheid voor gesprek over het maken van kunst in tijden van vermarkting.

Lees meer
Homans, geen hakbijl in het Agentschap voor Integratie en Inburgering!

Minister Homans (N-VA) zet de hakbijl in het Agentschap voor Integratie en Inburgering. Terwijl we net méér moeten inzetten op sociale cohesie en de begeleiding van mensen die een plek in onze samenleving zoeken en Nederlands willen leren. Steun onze manifestatie dinsdag 23/1 van 10-12u voor de Sint-Michiels en Sint-Goedele kathedraal in Brussel (vlakbij centraal station) en/of onderteken de petitie.

Lees meer
Groen: schakelen zonder sociale strijd?

Met haar schakelcongres pleitte Groen eind vorig jaar met veel optimisme voor een aantal ingrijpende hervormingen. Die vragen weliswaar om meer uitwerking voor je er echt over kan oordelen. Maar de sociale intenties ten spijt valt het gebrek aan aandacht op voor de strijd die nodig is, wil je deze hervormingen kunnen realiseren zonder dat ze doorslagen in neoliberale sloopinstrumenten. Aangezien deze partij in haar toekomstplan te weinig rekening houdt met de syndicale strijd, gaan we als ACOD het debat aan.

Lees meer
Wij steunen (uiteraard) de BDS-campagne

ACOD Cultuur steunt de wereldwijde oproep van Palestijnse middenveldorganisaties om deel te nemen aan de BDS campagne: Boycot, Desinvestering en Sancties. Deze campagne, die opkomt voor de rechten van de Palestijnen, is een succes en kan elke steun gebruiken. Wij roepen cultuurwerkers op om deze campagne te steunen omdat we simpelweg geen vrede kunnen nemen met onderdrukking, kolonisatie en apartheid. De schendingen van de mensenrechten en internationale akkoorden door de Israëlische staat moeten stoppen. Kies, en sta mee aan de juiste kant van de geschiedenis.

Lees meer