Nieuws

Betoging I 24 mei I Trump not Welcome!

Op 24 en 25 mei komt president Trump naar Brussel voor een NAVO-top. Er staat veel op het spel. De recente ontplooiing van NAVO-troepen aan de Russische grens, stijgende militaire budgetten en de modernisering van kernwapenarsenalen creëren een echt Koude Oorlogsklimaat. De NAVO is stuwende kracht achter een nieuwe wapenwedloop en eist dat alle landen de eerder beloofde 2% van hun BBP aan defensie spenderen. Europa zou zo 130 miljard euro extra moeten ophoesten. Kom mee protesteren op 24 mei om 17u in Brussel tegen Trump en tegen de NAVO.

Lees meer
Literaire protestactie I 23 mei I Brussel

Terwijl Trump de Saoedi's bezoekt voor een wapendeal kan u komen protesteren voor de ambassade van Saoedi-Arabië in Brussel. De dichter Ashraf Fayadh krijgt er stokslagen voor het schrijven van een gedicht. 50 stokslagen voor 50 woorden?

Lees meer
Betoging I 19 juni I Regering-Michel, koerswijziging nu!

Roep samen met ons de regering-Michel tot de orde op vrijdag 19 mei.

Lees meer
Antwerpse musea in de uitverkoop

Al van ‘de museumstichting’ gehoord? Dat is een beleidsinitiatief om het Antwerpse fotomuseum, modemuseum en diamantmuseum onder te brengen in een private structuur, los van de democratische controle van het stedelijke of Vlaamse bestuur. Maar wel in de greep van een beheersraad waar vooral N-VA de pet op heeft, zonder pottenkijkers. Deze museumdeal zet het bestaande personeelsbeleid op de helling en duwt deze cultuurhuizen in de armen van het zakendoen van de creatieve industrie. Musea horen geen virtrines van bedrijven te zijn!

Lees meer
Opnieuw stijging interimarbeid bij VRT

Secretaris Wies Descheemaeker ACOD-VRT) signaleert in een interview op Apache: “Naar aanleiding van de besparingsmaatregelen vorig jaar werden mensen van wie het tijdelijk contract afliep op interimarbeid gezet.”

Lees meer
Decreetwijziging beoordelingscommissies kunsten nu!

De toewijzing van de projectsubsidies in de tweede ronde van het kunstendecreet was niet alleen een kaalslag. Dezelfde pijnpunten in de procedure waren weer van de partij. Een decreetwijziging dringt zicht op.

Lees meer
De Grote Parade I 6 mei I Klop mee op tafel!

Verwacht geen klassieke betoging zondag. Hart boven Hard en Tout Autre Chose bouwen samen #delangstetafel en "het is de bedoeling dat iedereen mee op die tafel zal slaan om the powers that be wakker te schudden". ACOD Cultuur schuift met plezier aan.

Lees meer