Nieuws

Onze septemberverklaring: fier zijn op afbraakbeleid?

Maandag 25 september start het Vlaams parlement een nieuw werkjaar. Minister-president Bourgeois legt dan zijn septemberverklaring af, zo gaat de traditie. Maar als hij mocht kiezen, zou hij liefst werk maken van een eigen grondwet. De arbeidsmarkt en gezondheidszorg moeten in zelfbeheer komen. Om een warm Vlaanderen mogelijk te maken? Niet bepaald geloofwaardig afgaande op het huidige afbraakbeleid. Hij en andere N-VAers klagen over de kunstenaars: die weigeren fier te zijn op Vlaanderen. Maar welke redenen geeft deze regering ons om trots te zijn?

Lees meer
Emoji’s join the strike!

Wij vroegen kunstenaarsduo Robbert&Frank om eens creatief na te denken over de sociale strijd en enkele visuele ideeën uit te werken. Het resultaat? Ze kozen ervoor om de schematische wereld van emoticons te politiseren tot een uitdrukking van protest. vanaf nu zijn er ook strijdbare smileys. ;-)

Lees meer
ACOD VRT roept op tot staking bij de openbare omroep

De Vlaamse Regering zet de uitwerking van het Sociaal Plan op de helling. Een reeks acties dringen zich op om de sociale dialoog te redden!

Lees meer
Nieuw: handvest voor de podiumkunstenaar

Kunstenaars organiseren zichzelf: het nieuwe handvest voor de podiumkunstenaar roept kunstenaars op samen te strijden tegen sociale dumping. Na een week is het al een succes.

Lees meer
Het zomerakkoord? Giftig beleid

De vakantie is finaal voorbij, terug allemaal fris aan het werk? Dan wil je nu wellicht graag weten wat het zomerakkoord van de federale regering voor jou in petto heeft. Misschien heb je het gemist omdat je op een leuk vakantieoord vertoefde. Hart Boven Hard maakte een kritische analyse.

Lees meer